Klippning & Styling

Vi utför alltid en konsultation innan vi börjar klippa ditt hår. I klippningen ingår det en hårtvätt med hårbottenmassage i våra sköna schamponeringsstolar. Där får du lyssna på avkopplande musik samtidigt som schamponeringsstolen ger dig en lätt massage. Vi pratar om hur du ska ta hand om din frisyr och styla den för att uppnå det resultat du önskar.

I samband med din klippning bjuder vi även på varm eller kall dryck och en chokladbit. Om du vill göra en stor förändring, boka in dig på den klippbehandling som heter ”Ny klippning”.

Färga håret

Vi ger konsultation och sätter en plan innan vi börjar färga ditt hår. Vissa önskemål kan kräva flera behandlingar och då pratar vi om hur vi bäst lägger upp det.

Efter konsultationen utför vi den kemiska behandlingen och i verkningstiden bjuder vi på varm/kall dryck och lyxigt bakverk från våra grannar Bager96. Efter färgen verkat klart sätter en lyxig inpackning i samband med tvätt och hårbottenmassage. Behandlingen kan bokas separat eller i kombination med klippning. Välj ”Färg och styling” för endast färgbehandling eller ”Färg och klippning” om du vill bli klippt i samband med färgbehandlingen. Tänk på att boka tid efter din hårlängd och tjocklek på håret – om du är osäker kan du alltid ringa oss.

För all kemisk behandling där produkten kommer i kontakt med huden gäller 16-årsgräns. Vid slingbehandling där färg inte kommer i kontakt med hårbotten gäller 13-årsgräns. Vi kräver målsmans medgivande samt närvaro vid färgkonsultationen vid all typ av färgning för dig under 18 år.

Bröllops- & Festuppsättning

Inför bröllopsdagen erbjuder vi tre olika paketlösningar: silver-, guld- och vårt allra lyxigaste platinumpaket. Vilket paket passar dig?

Silverpaketet
Med silverpaketet får du en enklare konsultation över telefon med din frisör och uppsättning/styling på bröllopsdagen som tar 2h. Under tiden som du stylas erbjuds du lättare fika och du kommer att ha en lugn stund hos oss inför din stora dag.

Pris 1 800:-

Guldpaketet
Med guldpaketet får du en konsultation med din frisör i god tid innan din bröllopsdag, där ni tillsammans går igenom tankar och idéer kring frisyren. På bröllopsdagen kommer du och ev. tärnor för att göras i ordning. Under tiden som du förbereds får du njuta av en lyxig fikabricka.

Pris 3 200:-

Tillval:
– Tärnor/gästuppsättning 800:-/h (per påbörjad kvart 150:-)
– Föning 450:-

Platinumpaketet
Med platinumpaketet får du först en konsultation med din frisör i god tid innan din bröllopsdag, där ni tillsammans går igenom tankar och idéer kring frisyren.

Dagen innan bröllopet kommer du till salongen för en genomgående schamponering med härlig huvudmassage. Vi anpassar och förbereder ditt hår inför stylingen, med produkter anpassade för ditt hår.

På bröllopsdagen gör vi i ordning ditt hår. Du får en lätt lunchbricka samt dryck/bubbel och tilltugg. Från salongen får du också med dig ett litet kit med anpassade produkter för ditt hår. Om du önskar hjälper vi dig även med påklädnad på salongen.

Det finns såklart utrymme för tärnor och gäster att få sina stylingar gjorda under denna dag. Detta bokas i samband med att bröllopspaketet bokas.

Pris 4 100:-

Tillval:
– Tärnor/gästuppsättning 800:-/h (per påbörjad kvart 150:-)
– Föning 450:-

Smink?
Önskas smink kan detta väljas till i paketen från 950:-

Styling på plats?
Om du önskar att bli stylad på plats där bröllopet ska ske, hör av till dig oss så löser vi det. När vi kommer ut och genomför stylingen på plats behöver det finnas spegel, stolar och tillgång till minst tre eluttag.

Smink & hårvårdsprodukter

Vi ställer höga krav på våra leverantörer och deras produkter. Därför arbetar vi med varumärken som Session, Kevin Murphy, Hårologi och Bare Minerals.

Exempelvis är Kevin Murphy medlemmar i PETA och ett varumärke med hårvårdsprodukter som är helt paraben- och sulfatfria. Precis som svenska Hårologi som har tillverkning i Falun, har de hög miljömedvetenhet kring sina produkter. Det gäller även makeup-märket Bare Minerals. Deras sminkprodukter fokuserar även på att vårda din hud samtidigt. Med bra leverantör kan vi och våra kunder känna oss trygga.

Hos oss finns även möjlighet att boka sminkkonsultation med vår medarbetare Maria som är utbildad inom makeup och gått vidareutbildningar på Bare Minerals i Stockholm.

Amici Silence

På den här salongen förekommer inga barnklippningar och vi har ingen ingående telefon som låter. Vi arbetar endast med mjuk bakgrundsmusik som spelar avslappnade naturljud under tiden din behandling utförs.

Lyssna på en avslappnade ljudbok eller dröm dig bort i en inredningstidning medan någon av våra utbildade frisörer tar hand om ditt hår. Vill du sitta och skriva mejl eller lyssna på en utbildning via dina privata hörlurar så går det jättebra. Vi för endast samtal om det som berör din behandling den här dagen. I linje med alla våra behandlingar får du en lyxig hårtvätt och hårbottenmassage.

Under tiden vi tar hand om ditt hår avnjuter du en kall eller varm dryck om så önskas. På plats kommer du att ha tidningar att läsa samt ha tillgång till WiFi. Du kommer ensam till salongen utan sällskap av andra, och det kommer finnas max en kund/frisör till på plats som arbetar under samma riktlinjer. Tanken är att du ska få en stund för dig själv i tysthet som inte finns någon annanstans.

Unna dig också en av våra tillvalsbehandlingar så som extra lång hårbottenmassage eller djupverkande inpackning*. Innan du går har du fått en redovisning om vad som utförts. Om du har några frågor om produkter eller önskar boka ny tid går det bra att göra när behandlingen är avslutad.

*Detta kan endast bokas i samband med andra behandlingar och inte separat.

Löshår

Alla färdigutbildade frisörer på salongen är utbildade på Hairtalk och vet vad som kan passa att göra med just ditt hår. Hairtalk är ett skonsamt sätt att förlänga, förtjocka eller uttrycka kontraster i håret. De har en kirurgisk tejpremsa som fästes på det egna håret och sitter bra, men som även är skonsam och lätt att ta bort hos oss.

Vid hel- och halvförlängning ingår ett stort/litet produktpaket för dig att ta med hem och vårda din förlängning. För att resultatet ska bli som önskat och för att garantin ska kunna gälla är det viktigt att du som kund följer skötselråden och bruksanvisningen för de produkter som medföljer vid behandlingen. Vi jobbar även med försäljning av så kallade ”hair bands” från hairtalk, ett snabbt och enkelt sätt att skapa en look som bara ska vara för stunden. Passar perfekt för festen eller kanske bröllopet.

Amici i Västervik AB