Våra tjänster

Klippning & Styling

Vi utför alltid en konsultation innan vi börjar klippa ditt hår. I klippningen ingår det en hårtvätt med hårbottenmassage i våra sköna schamponeringsstolar. Där får du lyssna på avkopplande musik samtidigt som schamponeringsstolen ger dig en lätt massage. Vi pratar om hur du ska ta hand om din frisyr och styla den för att uppnå det resultat du önskar.

I samband med din klippning bjuder vi även på varm eller kall dryck och en chokladbit. Om du vill göra en stor förändring, boka in dig på den klippbehandling som heter ”Ny klippning”.

Färga håret

Vi ger konsultation och sätter en plan innan vi börjar färga ditt hår. Vissa önskemål kan kräva flera behandlingar och då pratar vi om hur vi bäst lägger upp det.

Efter konsultationen utför vi den kemiska behandlingen och i verkningstiden bjuder vi på varm/kall dryck och lyxigt bakverk från våra grannar Bager96. Efter färgen verkat klart sätter en lyxig inpackning i samband med tvätt och hårbottenmassage. Behandlingen kan bokas separat eller i kombination med klippning. Välj ”Färg och styling” för endast färgbehandling eller ”Färg och klippning” om du vill bli klippt i samband med färgbehandlingen. Tänk på att boka tid efter din hårlängd och tjocklek på håret – om du är osäker kan du alltid ringa oss.

För all kemisk behandling där produkten kommer i kontakt med huden gäller 16-årsgräns. Vid slingbehandling gäller 13-årsgräns, och då i vuxet sällskap under konsultationen. 

Bröllops- & Festuppsättning

För bröllop har vi tre olika paketlösningar, varav två kan köras ut till dig mot framkörningsavgift. Festuppsättningar görs på salongen, men är ni fler än fyra som ska stylas kan vi komma ut till er och styla er på plats. Förutsättning är att det finns spegel, stolar och minst tre stycken eluttag.

Silverpaketet
Uppsättning på bröllopsdagen. En enklare konsultation görs via telefon mellan frisör och kund. I paketet ingår uppsättning/styling som tar max 2h utan smink. Du erbjuds lättare fika under tiden du stylas och kommer ha en lugn stund hos oss inför din stora dag.

Pris 1800:-

Guldpaketet
Du får en konsultation med din frisör i god tid innan din bröllopsdag där ni går igenom tankar och idéer kring frisyren. På bröllopsdagen kommer du och ev. tärnor för att göras iordning. Du får en lätt fika under tiden du förbereds.

Det finns möjlighet att sminkas på plats av samarbetspartners till salongen, samt att vi hjälper dig med påklädning av klänning.

Pris 3000:-
Tärnor/gästuppsättning 750:-/h (per påbörjad kvart 150:-)
Föning 450:-
Detta paket kan köras ut till kund, kostnad 600:- (inom Västerviks stad). För framkörning utanför Västerviks stad tillkommer en milkostnad på 25:-/mil.

Platinumpaketet
Du får en konsultation med din frisör i god tid innan din bröllopsdag där ni går igenom tankar och idéer kring frisyren. Bokas det även in att du ska sminkas av oss, så görs en konsultation med sminket så att vi får hem rätt anpassade produkter inför sminkningen på din bröllopsdag.

Du kommer till salongen dagen innan bröllopet och får en genomgående schamponering med produkter anpassade för ditt hår inklusive hårbottenmassage med inpackning. Därefter fönas och ”preppas” ditt hår inför morgondagen med anpassande produkter för ditt hår.

På bröllopsdagen görs ditt hår. Du får en lätt lunchbricka samt dryck/bubbel och tilltugg.

Från salongen får du också med dig ett litet kit med anpassade produkter för ditt hår. Vi hjälper dig med påklädnad om du önskar på salongen.

Det finns såklart utrymme för tärnor och gäster att få sina stylingar gjorda under denna dag. Detta bokas i samband med att bröllopspaketet bokas.

Pris 3800:-
Tärnor/gästuppsättning 650:-/h (per påbörjad kvart 150:-)
Föning 400:-
Detta paket kan köras fram till kund, kostnad 600:- (inom Västerviks stad). För framkörning utanför Västerviks stad tillkommer en milkostnad på 25:-/mil.

Smink & hårvårdsprodukter

Vi ställer höga krav på våra leverantörer och deras produkter. Därför arbetar vi med varumärken som Session, Kevin Murphy, Hårologi och Bare Minerals.

Exempelvis är Kevin Murphy medlemmar i PETA och ett varumärke med hårvårdsprodukter som är helt paraben- och sulfatfria. Precis som svenska Hårologi som har tillverkning i Falun, har de hög miljömedvetenhet kring sina produkter. Det gäller även makeup-märket Bare Minerals. Deras sminkprodukter fokuserar även på att vårda din hud samtidigt. Med bra leverantör kan vi och våra kunder känna oss trygga.

Hos oss finns även möjlighet att boka sminkkonsultation med vår medarbetare Maria som är utbildad inom makeup och gått vidareutbildningar på Bare Minerals i Stockholm.

Amici Silence

På den här salongen förekommer inga barnklippningar och vi har ingen ingående telefon som låter. Vi arbetar endast med mjuk bakgrundsmusik som spelar avslappnade naturljud under tiden din behandling utförs.

Lyssna på en avslappnade ljudbok eller dröm dig bort i en inredningstidning medan någon av våra utbildade frisörer tar hand om ditt hår. Vill du sitta och skriva mejl eller lyssna på en utbildning via dina privata hörlurar så går det jättebra. Vi för endast samtal om det som berör din behandling den här dagen. I linje med alla våra behandlingar får du en lyxig hårtvätt och hårbottenmassage.

Under tiden vi tar hand om ditt hår avnjuter du en kall eller varm dryck om så önskas. På plats kommer du att ha tidningar att läsa samt ha tillgång till WiFi. Du kommer ensam till salongen utan sällskap av andra, och det kommer finnas max en kund/frisör till på plats som arbetar under samma riktlinjer. Tanken är att du ska få en stund för dig själv i tysthet som inte finns någon annanstans. Unna dig också en av våra tillvalsbehandlingar så som extra lång hårbottenmassage eller djupverkande inpackning*. Innan du går har du fått en redovisning om vad som utförts. Om du har några frågor om produkter eller önskar boka ny tid går det bra att göra när behandlingen är avslutad.

*Detta kan endast bokas i samband med andra behandlingar och inte separat.

Löshår

Alla färdigutbildade frisörer på salongen är utbildade på Hairtalk och vet vad som kan passa att göra med just ditt hår. Hairtalk är ett skonsamt sätt att förlänga, förtjocka eller uttrycka kontraster i håret. De har en kirurgisk tejpremsa som fästes på det egna håret och sitter bra, men som även är skonsam och lätt att ta bort hos oss.

Vid hel- och halvförlängning ingår ett stort/litet produktpaket för dig att ta med hem och vårda din förlängning. För att resultatet ska bli som önskat och för att garantin ska kunna gälla är det viktigt att du som kund följer skötselråden och bruksanvisningen för de produkter som medföljer vid behandlingen. Vi jobbar även med försäljning av så kallade ”hair bands” från hairtalk, ett snabbt och enkelt sätt att skapa en look som bara ska vara för stunden. Passar perfekt för festen eller kanske bröllopet.

Amici i Västervik AB